Touren & Routes ...ontspannen onderweg

Fun, plezier en actieve ontspanning

Ervaar de diversiteit van onze actieve vakantie wereld: fietsen, wandelen, nordic walking, paardrijden, joggen, skaten, of gewoon wandelen, zien en genieten. De centrale ligging van de gemeente Südlohn in het resort Westmünsterland / Achterhoek belooft "grenzeloos vakantieplezier".
Bewegen en ontdekken. Dankzij het uitgebreide kaarten en informatiemateriaal gesorteerd in thematische routes naar natuur, cultuur, bezienswaardigheden en de spreekwoordelijke gastvrijheid van de streek ontdekken.
Naast de officiële grensoverschrijdende kaarten van Borken (€ 6,80) en van het knooppunt Achterhoeks nrs. 10 en 22 (vanaf € 7,95) U krijgt ook interessante thema routes. Grensoverschrijdende kaarten, een doorgaande bewegwijzering en de bijbehorende gids helpen u bij de vakantie en routeplanning. De fiets/wandel routes F1 - F23 en de 100-Kastelen tour gaan direct aan ons huis voorbij.

De kaarten zijn verkrijgbaar bij:

SOMIT Südlohn-Oeding
Marketing Information und Touristik e.V.
Winterswyker Str. 8
46354 Südlohn

Telefoon: +49 2862 / 417626
Fax: +49 2862 / 418105


De routes:


100 Kastelen Route
Het Münsterland is beroemd om zijn fietspaden, die toeristen en de lokale bevolking veel afwisseling bieden. Bossen, weiden, velden, steden en altijd weer kastelen en landhuizen leidt de aandacht van fietswandelaars in de rond 1.200 jaar oude, zichtbaar gebleven geschiedenis van het Münsterland. Ze zijn getuige van de verdeling van macht en overheersing van vroegere tijden.

Begeleidend boekje 100 Kastelen Route [6.297 KB]
http://www.muensterland-tourismus.de/5116/100-schloesser-route-radtour


Flamingo route ... Natuurlijke fiets- en wandelgidsen
De meest noordelijke Flamingo kolonie in Europa, schilderachtige dorpjes en levendige steden, natuurgebieden van Europees belang, met uitgebreide moerassen, heide en moerassen - ontdek de natuur en cultuur van het Duits-Nederlandse grensgebied. Ongeveer 450 km bewegwijzerde fietsroutes en meer dan 50 kilometer wandelpaden leiden door een spannend landschap. Informatieborden langs de weg en in de bezoekerpaviljoens wijzen u op specifieke informatie over natuur, geologie, cultuur en geschiedenis . Fiets, wandelgids en kaart: € 9,80

www.flamingoroute.comHüttentour ...natuur & kultuur
Südlohn en Oeding "zien en beleven"... is de titel van onze lokale fiets-en wandelroutes. Op de borden, aan de 37.5 km lange route (in 4 secties opgedeeld) "leert" u veel over onze gemeente. Weet u waarom de "Ossenschloge" deze naam draagt, en waar zich het oudste heiligdom van de gemeente bevindt? En waarom de kerken in Südlohn en Oeding in de kunstgeschiedenis zo belangrijk zijn? Dit en veel meer is toegelicht met totaal 27 punten op de kaart. En natuurlijk kunt u een pauze nemen - in een van de "hutten" langs de weg of bij een van de horecabedrijven.

Download kaart [2.212 KB]


agri-cultura fietsroute ... Landcultuur ervaren
Er waren nog geen fietsen, maar aan de fietspaden hebben al de oer Münsterländer gedacht - want waar zich boeren uit het Münsterland honderden jaren geleden vestigden, verloopt tegenwoordig de grensoverschrijdende "agri cultura" -fietsroute tussen velden en weilanden. Langs de 500 km lange, bewegwijzerde route vindt u op elke hoek ambachtelijke bedrijven en tradities. Westfaalse ham van de producent of een lekkere Münsterländer borrel of mooie ouderwetse klompen wachten op u bij de een van de fietspauzes. Ervaar de cultuur van het land - beleef grenzenloze landcultuur!

Guidebook met kaart: € 7,80
www.agri-cultura.euRivierenlandschap Achterhoek Westmünsterland
Of het nu met de fiets, boot of tijdens een wandeling is - veel nieuwe ervaringen wachten langs de rivieren Aa, Berkel, Slinge en IJssel erop, om ontdekt te worden. Talrijke oude steden bieden u een rijke cultuurhistorische erfenis. Met de fiets de rivieren volgen. Zeven nieuwe fietsroutes langs vier verschillende rivieren. Iets bijzonders en zelfs uniek in Europa. De verschillende routes kunnen via overstappunten met elkaar worden verbonden om langer te kunnen fietsen of wandelen.

Guidebook met kaart: € 7,80 (D/NL)
www.flusslandschaft.eu
www.rivierenlandschap.eu/nl/


Het Kommiesenpad ... over oude Zöllner- & smokkelpaden
De route "Kommiesenpatt" (Kommiesen = Nederduits douanebeambten) herinnert aan het voor onze regio belangrijke vredesakkoord op het klooster Bulro van 1765. De route verloopt aan beide zijden van de grens over enkele nog heden bestaande voormalige Zöllner- en smokkelaars paden aan veel van de 186 grensstenen voorbij. U maakt kennes met de diversiteit van ons unieke culturele- en natuurlijk landschap en ervaart igelijktijdig interessante feiten over onze gedeelde geschiedenis. Het zeer Informatieve boekje bevat gedetailleerde routebeschrijvingen die voor de vier wandelroutes (gedeeltelijk ook als fietspaden)

Download Kommiesenpatt-Broschüre [2.858 KB]

+49 2862-9804 0

Kamer reserveren

Nieuw! 360° tour
-

.

Impressum | Contact | Mededeling | Sitemap